Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΟΙ ΝΑΖΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ. ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ...

Προεπισκόπηση
 
Οι ναζί ξεπουλάνε στα μονο-
πώλια...

Βορά στα ξένα και ντόπια μονοπώλια θέλουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, τη χώρα δεμένη στο άρμα ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, να τις χρυσοπληρώνει. Στην ιστοσελίδα τους επικεντρώνουν στα δεδομένα ερευνών για ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που πραγματοποίησε νορβηγική εταιρεία σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης. Οι ναζί καταρχάς αναπαράγουν «όσα διέρρευσαν από το υπουργείο», ότι υπάρχουν «μεγάλες δυνατότητες και σημαντική δυναμική σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων». Λαοπλάνοι, τσιράκια πολυεθνικών, κοροϊδεύουν το λαό ότι μπορεί να του αποδοθούν κέρδη από εξορύξεις ενώ υπάρχουν τα μονοπώλια, τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής είναι ιδιοκτησία μιας χούφτας καπιταλιστών. Αποσιωπούν ότι σε χώρες που υπάρχουν και κοιτάσματα, και εξόρυξη, και εκμετάλλευσή τους, και εξαγωγές (όπως ΗΠΑ, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, αλλού) και φτώχεια υπάρχει, και ανεργία, και πείνα, ακριβώς ό,τι επιφυλάσσει στους λαούς το εκμεταλλευτικό σύστημα που με κάθε τρόπο υπερασπίζονται οι «μπράβοι» του οι χρυσαυγίτες.
Οι οποίοι, μάλιστα, δίχως καμία αιδώ, τάχα πατριώτες και εθναμύντορες, ξαναλένε ανοιχτά ότι τον ορυκτό πλούτο της χώρας για ξένα μονοπώλια τον προορίζουν, να τον εξορύξουν ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ, ζητώντας: «Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση του τεράστιου έργου της έρευνας και εξόρυξης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που περικλείει η ελληνική ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης. Σύναψη αμυντικής συμφωνίας και έναρξη στρατιωτικής συνεργασίας με τα κράτη εκείνα (...) των οποίων οι κοινοπραξίες θα πλειοδοτήσουν στο διαγωνισμό για την έρευνα και εκμετάλλευση των ενεργειακών μας κοιτασμάτων». Δηλαδή, και κέρδη από τις εξορύξεις τούς τάζουν, και ότι θα σέρνουν τη χώρα πίσω τους, δεκανίκι του κάθε ιμπεριαλιστή. Κατά τ' άλλα λένε ότι οι Ελληνες μπορούν μόνοι τους και είναι κατά των ξένων. Ψέμα πάνω στο ψέμα. Γιατί είναι υπέρ των ξένων και ντόπιων μεγαλοεπιχειρηματιών και κατά των ξένων και ντόπιων εργατών...
... το λαό και τον τόπο

...Σημειωτέον ότι οι φασίστες της Χρυσής Αυγής λες και είναι βαλτοί από συγκεκριμένα συμφέροντα διαφημίζουν ανοιχτά εταιρείες εκμετάλλευσης για τα ελληνικά κοιτάσματα. Εγραφαν πρόσφατα σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους π.χ. για τα κοιτάσματα Καλλιράχης και Καβάλας: «...Γιατί δεν μεγιστοποιείται η εκμετάλλευσή τους; Ηδη το 2004 η Regal Petroleum είχε ανακοινώσει ότι το κοίτασμα Καλλιράχης στο Βόρειο Αιγαίο περιέχει έως 1 δισ. βαρέλια αργού πετρελαίου. Ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες επιβεβαίωσαν τη μελέτη της Regal Petroleum». Σημειωτέον ότι η «Regal Petroleum» που αναφέρουν οι εν Ελλάδι νεοναζί, έχει έδρα τη Βρετανία και εκμεταλλεύεται κοιτάσματα καυσίμου στην ανατολική Ουκρανία. Από ό,τι φαίνεται έχει βλέψεις και αλλού... Διαφήμιζαν κι άλλη τέτοια εταιρεία οι εν Ελλάδι νεοναζί: «(...) η κοινοπραξία Scandic (συμφερόντων Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Ισλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας, Λιθουανίας) πρότεινε στην Ελλάδα δάνειο ύψους 250 δισ. ευρώ πενταετούς διάρκειας με αντάλλαγμα τα δικαιώματα για τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου του ελλαδικού χώρου. Η προσφορά περιλάμβανε ότι το 80% των κερδών θα το εκμεταλλευόταν η Ελλάδα και το 20% η κοινοπραξία».
Επιπλέον, μέσα Απρίλη, βουλευτής των νεοναζί (Αρτέμης Ματθαιόπουλος) επισκέφθηκε την Καβάλα όπου συναντήθηκε με ορισμένους εργαζομένους της «KAVALA OIL» και, σύμφωνα με ανακοίνωση των φασιστοειδών, συζήτησαν «και το θέμα εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για την εξόρυξη νέων κοιτασμάτων». Δηλαδή, εξεύρεση κεφαλαιοκράτη να πατήσει πόδι και να καρπώνεται τον ορυκτό πλούτο της περιοχής με «κοινοπρακτικά σχήματα» που μόνο ωφελημένο έχουν το μεγάλο κεφάλαιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου