Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Εγώ καλά σού τά 'λεγα, μα τ' άκουγες παράλογα...

Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τρίτη στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια για την Υγεία
ΣΕΛ. 13

Καμιά «συνταγή» δεν συμφέρει το λαό στο δρόμο των μονοπωλίων και της ΕΕ

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στις Σέρρες
  • Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στις ίδιες σταθερές και αμετακίνητες ράγες της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, και αν στη διαδρομή ακολουθούν και καμιά διαφορετική παράκαμψη, ο προορισμός τους είναι κοινός, είναι η στρατηγική της ΕΕ, των μονοπωλίων. Στη στρατηγική της ΕΕ δεν χωράνε οι εργατικές - λαϊκές ανάγκες, χωράνε μόνο τα κέρδη των μονοπωλίων.
  • Ο λαός να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ, που είναι το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει το σύστημα το οποίο γεννά και θρέφει τους φασίστες.
  • Θα δώσουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις να βγάλουμε από τη μέση τα εμπόδια που δημιουργούν τα τρομοκρατικά διλήμματα, να προσπεράσουμε τις τρικλοποδιές που βάζουν οι ψεύτικες ελπίδες και οι αυταπάτες, ώστε περισσότεροι εργάτες, άνεργοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι να συναντηθούν με τη ρεαλιστική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, τη μόνη φιλολαϊκή, να επιλέξουν το αγωνιστικό, ριζοσπαστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και για την Ευρωβουλή και για το Δήμο και για την Περιφέρεια.
ΣΕΛ. 4-5


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ Β. ΜΠΟΥΤΑ
Οι αγροτικές κινητοποιήσεις αναδεικνύουν καινούργια στοιχεία
Το βασικότερο χαρακτηριστικό είναι ότι απέναντι στην καπιταλιστική κρίση, που χτυπάει ακόμα περισσότερο, σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, αναπτύχθηκε ο συντονισμός των μπλόκων της αγροτιάς σε πανελλαδικό επίπεδο. Υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή στους αγώνες σε σχέση με τα περασμένα χρόνια, από νέες μάζες αγροτών. Δυναμώνει η αλληλεγγύη, με μαζική παρουσία εργατών, επαγγελματιών, βιοτεχνών στις αγροτικές κινητοποιήσεις.
  • Πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τετάρτη το μεσημέρι.
ΣΕΛ. 15

Προσφορά
Μπροστά στη μάχη των εκλογών, η Καίτη Μπλίκα προσφέρει 3.000 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, για «ΚΚΕ ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΝΤΟΥ».
ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ
Θα ισχύσουν μόνο για τις ευρωεκλογές
ΣΕΛ. 39

Διδάγματα από τη συμμετοχή του Γαλλικού ΚΚ στην κυβέρνηση Μιτεράν
ΣΕΛ. 18-19

Συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί στηρίζουν το ΚΚΕ
ΣΕΛ. 11

Ο κάλπικος παράδεισος του νεοκεϋνσιανισμού στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ
ΣΕΛ. 6

Πόσο αδοκίμαστη δύναμη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στο κίνημα;
ΣΕΛ. 7

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Στο πλαίσιο ευρύτερων ιμπεριαλιστικών σχεδίων
ΣΕΛ. 10

ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
Συγκλίσεις, κοινοί στόχοι, κοινοί τόποι...
Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ιστοσελίδα «tvxs.gr» - όπου κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Δ. Δασκαλόπουλος και ο Αλ. Τσίπρας, ενώ πριν απ' αυτούς σε «στρογγυλό τραπέζι» τοποθετήθηκαν οι Θ. Σκυλακάκης («Δράση»), Πρ. Παυλόπουλος (ΝΔ), Αννυ Ποδηματά (ΠΑΣΟΚ) και Γ. Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ) - κοινή ήταν η έγνοια για το ποιο μείγμα διαχείρισης είναι ικανό να δώσει ώθηση στο στόχο για έξοδο του κεφαλαίου απ' την κρίση και να στηρίξει την ανάπτυξη της κερδοφορίας του.
ΣΕΛ. 8-9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου