Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΡΧΕΣΘΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

...Επιτρέπεται το μπουκάρειν, τραμπουκίζειν και μυνήειν των εργοδοτών προς διάλυσιν εργατικών συνελεύσεων -και εμμέσως πλην σαφώς, την με δικαστικήν απόφασην επιδίωξην άρσης τού δικαιώματος του συνδικαλίζεσθαι των εργαζομένων, 

δια της αποφάσεως ότι οι εργάται επετέθησαν εις τους εργοδότας, στεκόμενοι εμπρός των, την ώραν που οι εργοδόται έριχναν γροθιάς εις τον αέραν δια να γυμνασθώσι, 
διότι ως συνεπείς κηφήνες έχουσι πιάσει εις τα οστά των σκουριά από την απραξίαν και το διαρκές καθισιόν προς μάσαν των κερδών εις βάρος των εργατών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩΜΕΝ.

Δια χειρός Καλής Γκέλμπεση (συγγραφέως)

(Συγνώμη δια τυχόν ορθογραφικά λάθη επί τής καθαρευούσης, 
μα δεν είχα και λόγους να την ενθυμούμαι απ' την εποχή τής φασιστικής δικτατορίας τού 1967-1974, 
όπου μάς την είχαν επιβάλλει ως ενοχλητικήν καπελαδούραν εις την εκπαίδευσην, από το δημοτικό κιόλας).

  

2 σχόλια:

  1. ΕΤΣΙ Ε;

    ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ.

    ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ.

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ανώνυμος10 Οκτωβρίου ΘΕΡΣΙΤΗΣ

      Σωστά. Διότι οι ποινές που θα φάνε αυτοί, είναι η εξής μία: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ. Κι αυτή η ανατροπή συμπαρασύρει κι όσους απολαμβάνουν τη συμμαχία των μονοπωλίων, καλοτρώγοντας τα κόπια των εργατών και ρουφώντας τον ιδρώτα τους. Αυτόν το δρόμο προς την ανατροπή τους, είναι που πασχίζουν να μη διανοιχτεί και γι' αυτό προκαλούν καταστάσεις όπως η συγκεκριμένη στην οποία αναφερόμαστε.
      Μόνο που αυτός ο δρόμος έχει ήδη διανοιχτεί απ' το 1917. Το αν έγινε κατολίσθηση και προσωρινά ανακόπηκε, εκείνο που επιβεβαιώνει είναι πως ό,τι ώρα αποφασίσουν οι λαοί, ο λαός σε κάθε χώρα, ο δρόμος μπορεί να ξαναδοθεί στην κυκλοφορία.

      Διαγραφή