Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΓΑΠ;;;



...Ή μήπως απλά ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται αυτό που προεκλογικά έκρυβε; 
Ότι δηλαδή δεν διαφωνούσε ουδέποτε με την πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ) και Γεωργίου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ).

...Ή μπας και προετοιμάζουν το κλίμα για να σερβίρουν στο λαό ως επίτευγμα το παραπέρα ...άνοιγμα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; 
Τέτοιο άνοιγμα δηλαδή, που να χωρά μέσα όλα τα κόμματα (πλην ΚΚΕ φυσικά, γιατί το ΚΚΕ δεν κάνει μπίζνες...). 
Να δείτε πώς τη βαφτίζουν μωρέ μια τέτοια κυβέρνηση;;; Α, ναι. 
"Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας τού μεγάλου κεφαλαίου". Νομίζω ότι της δίνουν και το παρατσούκλι "Κυβέρνηση εθνικής ενότητας".

Πάντως κυρίες και κύριοι, η παρακάτω άκρως «συγκινητική» παραδοχή, δεν αφήνει αμφιβολίες ότι ένα απ' τα τρία προαναφερόμενα σημαίνει:

4. «Επίτευγμα» η «δημοσιονομική προσαρμογή». Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιβεβαιώνει ότι την αναγνωρίζει ως «επίτευγμα», στο οποίο θα βασιστεί - άρα και θα το συνεχίσει - την τεράστια «δημοσιονομική προσαρμογή», η οποία επιτεύχθηκε μέσα από το τσάκισμα του λαού όλα τα τελευταία χρόνια (επισημαίνοντας παράλληλα το «κοινωνικό κόστος» του, όπως έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση): 
«Η Ελλάδα έχει πετύχει μια τεράστια προσαρμογή τα τελευταία πέντε χρόνια με μεγάλο κοινωνικό κόστος. Το έλλειμμά της είναι τώρα κάτω από 3% (...), το πρωτογενές της πλεόνασμα έφτασε το 1,5% στο τέλος του προηγούμενου χρόνου (...) Η νέα κυβέρνηση παίρνει ως σημείο εκκίνησης αυτήν την προσαρμογή».

Και για περισσότερες «συγκινήσεις» πατήστε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου