Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΤΑ «ΜΥΣΤΙΚΑ» ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 5ης ΙΟΥΛΗ 2015



Τρεις ισχυρές τάσεις μέσα στο λαό, αναδείχτηκαν μ’ αυτό το δημοψήφισμα.
    Μόνο που κάθε τάση δεν είναι ομοιόμορφη, κι αυτό χρίζει ιδιαίτερης προσοχής, μια και πρόκειται για πολυδιάσπαση της πολιτικής προσοχής τής συντριπτικής πλειοψηφίας τού λαού.
1) Ένα τμήμα των ψηφισάντων επέλεξε το κουτάκι με το «ΟΧΙ» για να σιγουρέψει το κουτάκι με το «ΝΑΙ». Το «ΝΑΙ» στην παραμονή τής χώρας στην ΕΕ. Το «ΝΑΙ» σ’ ένα τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο. 
    2) Ένα τμήμα επέλεξε το κουτάκι με το «ΟΧΙ» για φωνάξει επιτέλους ένα κατά φαντασίαν επαναστατικό «ΟΧΙ», που οδηγεί ξεκάθαρα στο «ΝΑΙ» στην ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής και των μνημονίων.
3) Ένα τμήμα επέλεξε το κουτάκι με το «ΟΧΙ» για υποστηρίξει κομματικά τούς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (έκαστον χώρια ή μαζί την τριάδα), άσχετα αν αυτό το «ΟΧΙ» οδηγεί στο «ΝΑΙ» των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ και ασχέτως αν σ’ όλες τις περιπτώσεις οδηγεί στο μεγάλο ΝΑΙ στην ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής μέσω εντός τρίτου μνημονίου. 
4) Ένα τμήμα επέλεξε το κουτάκι με το «ΝΑΙ» για να σιγουρέψει το «ΟΧΙ» στην έξοδο της χώρας απ’ την ΕΕ, σιγουρεύοντας τη θέση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. 
5) Ένα τμήμα επέλεξε το κουτάκι με το «ΝΑΙ» για να υποστηρίξει κομματικά τούς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ ((έκαστον χώρια ή μαζί την τριάδα), άσχετα αν αυτό το «ΝΑΙ» οδηγεί στο «ΟΧΙ» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ΧΡΥΣΗ και ΠΟΤΑΜΙ και ασχέτως αν σ’ όλες τις περιπτώσεις οδηγεί στο μεγάλο ΝΑΙ στην ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής μέσω εντός τρίτου μνημονίου.
Σαφέστατα και δυστυχώς, αυτός ο κατάλογος δεν περιορίζεται στα 5 προαναφερόμενα παραδείγματα. Είναι δραματικά πιο μακρύς…
Τόσο μακρύς, που χιουμοριστικά θα μπορούσε να ειπωθεί ότι πρέπει να επιστρατευτούν οι απανταχού ψυχολόγοι για ν’ αντιμετωπιστεί το θέμα. 
   Μόνο που δεν χωράνε αστεία σε μια τόσο σοβαρή κατάσταση, διότι η πολυδιάσπαση της πολιτικής προσοχής τής συντριπτικής πλειοψηφίας τού λαού είναι εξόχως επικίνδυνη για τον ίδιο το λαό, άρα για την ίδια την Ελλάδα. 
Αντίστοιχα βέβαια, είναι εξόχως συμφέρουσα για τις ντόπιες ύαινες (πλουτοκράτες), για τις ύαινες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πλουτοκράτες), για τις ύαινες των ΗΠΑ (πλουτοκράτες), για τις ύαινες όπου Γης τέλος πάντων, ήτοι για τα μονοπώλια και τους ιμπεριαλιστές.

Ας ξεκαθαρίσουμε όμως και το εξής: Η πολυδιάσπαση της πολιτικής προσοχής τής συντριπτικής πλειοψηφίας τού λαού δεν προέρχεται από παρθενογένεση. 
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΟΧΟΙ που την προκάλεσαν! 
Είναι όλοι αυτοί που τρώνε με χρυσά κουτάλια τον πλούτο που παράχτηκε και παράγεται απ’ το λαό. Κι αυτοί ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ είναι ολόκληρος κατάλογος που περιλαμβάνει:
     1) Ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες εντός κι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης καπιταΛΗΣΤΩΝ. 
2) Μαυρογιαλούρους μπλε, πράσινους, ροζ, μαύρους, σιέλ, πορτοκαλί, κίτρινους…, χτεσινούς και σημερινούς, μ’ όποια «φίρμα» κάθε φορά για να επιτύχουν τον σκοπό τους: κέρδη για τους κεφαλαιοκράτες, απ’ τα οποία κι αυτοί χρυσοβολεύονται… 
3) Δημοσιογραφικά «παπαγαλάκια» των όποιων κεφαλαιοκρατών και των όποιων κομμάτων των κεφαλαιοκρατών, καλοταϊσμένα μέχρι σκασμού και χρυσοπληρωμένα μέχρι αποκατάστασης τρίτης γενεάς απογόνων τους. 
4) Εκπαιδευτικό σύστημα που «παράγει» επί  δεκαετίες πολίτες με κριτήριο κατά παραγγελία των κεφαλαιοκρατών. Κριτήριο τέτοιο δηλαδή, που να ταυτίζει τα συμφέροντα λύκων και προβάτων… (Ούτε οι εκπαιδευτικοί είναι αθώοι τού συγκεκριμένου εγκλήματος, τουλάχιστον σ’ ένα μεγάλο κομμάτι τους). 
5) «Πασοκοποίηση»: Μια λέξη, ένας τρόπος σκέψης και επιλογών, που χαρακτηρίζει το πώς το πολιτικό ρουσφέτι άλωσε και ακινητοποίησε τη λαϊκή συνείδηση. Το πολιτικό ρουσφέτι απάντων των Μαυρογιαλούρων, όλων των κυβερνήσεων μέχρι και σήμερα (μπλε, πράσινοι, ροζ, μαύροι, σιέλ, πορτοκαλί, κίτρινοι…). 
6) Συνδικαλιστικό κίνημα ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ: Η μαμή τής «πασοκοποίησης»… Οι «πράσινες κλαδικές» τής ξεφτίλας, που μετά εξελίχθηκαν σε «γαλαζοπράσινες» και στη συνέχεια σε «πορτοκαλογαλαζοπράσινοροζ με μαύρους κόκκους…». Το βρώμικο κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλιστικό κίνημα, που με την μπόχα του έδιωξε απ’ τα συνδικάτα τούς εργαζόμενους και άνεργους του ιδιωτικού τομέα, για να δένουν χειροπόδαρα οι πορτοκαλογαλαζοπρασινομαυρορόζ εργατοπατέρες τούς εργατοϋπάλληλους να μην μπορούν να δράσουν και ν’ αντιδράσουν στην όλο και σκληρότερη εκμετάλλευσή τους απ’ τη μεγαλοεργοδοσία.
Τώρα, το πώς διάολο εκλέγονται όλοι αυτοί οι εργατοπατέρες αφού κατάφεραν κι έδιωξαν τούς εργαζόμενους απ’ τα συνδικάτα, είναι μια συζήτηση-ανάλυση που δεν μπορεί να γίνει σ’ αυτήν την ανάρτηση. (Το μόνο που μπορεί να προστεθεί σ’ αυτό το ζήτημα, είναι: Ευτυχώς για τους εργαζόμενους και τους άνεργους που υπάρχουν και τα ταξικά συνδικάτα. Το ΠΑΜΕ). 
     Σαφέστατα βέβαια, Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ δεν περιορίζεται σ’ αυτά τα 6 παραδείγματα. Είναι αρκετά μακρύς και αρκετά …βαθύς. Τόσο μακρύς και με τέτοιο …βάθος, που χωράει και όλην την Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλίων, τις ΗΠΑ των μονοπωλίων, τη Ρωσία των μονοπωλίων, την Κίνα των μονοπωλίων κλπ, κλπ, κλπ…..

     Θα ήταν μέγιστη αδικία όμως η μη αναφορά στο μεγαλύτερο κομμάτι των ψηφοφόρων. Εκείνο το τμήμα δηλαδή, που επέλεξε να μην μπει σε «κουτάκια». Εκείνο που επέλεξε ΑΠΟΧΗ-ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ στο συγκεκριμένο «δημοψήφισμα» για διάφορους λόγους, μη εξαιρουμένης τής οικονομικής δυσπραγίας ορισμένων που ψήφιζαν μακριά, μη εξαιρουμένης τής επιρροής τού ΚΚΕ που κάλεσε σε ψήφιση του δικού του «άκυρου» ψηφοδελτίου ή γενικότερα στην επιλογή τού άκυρου και της αποχής. 
     Φυσικά, όποιοι και όσοι κι αν είναι οι λόγοι μη «εγκλεισμού» τους στα κουτάκια, συγκλίνουν πανηγυρικά στο εξής ένα: 
       ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΖΙΦΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΗ ΖΩΗ ΜΟΥ. 

     Τέλος, πρέπει να επισημάνω πως δεν εμπλέκω εδώ την στάση τού εκλογικού σώματος σε βουλευτικές εκλογές. Όχι επειδή θα ήταν άκαιρη ή άσχετη εμπλοκή, μα επειδή εκείνο που ενδιαφέρει είναι επακριβώς η στάση τού εκλογικού σώματος στο συγκεκριμένο «δημοψήφισμα»…

Δείτε λοιπόν πώς εκφράζεται και σε αριθμούς η πολυδιάσπαση της πολιτικής προσοχής τής συντριπτικής πλειοψηφίας τού λαού. 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ
1) 41,13% ΑΠΟΧΗ, ΑΚΥΡΟ, ΛΕΥΚΟ διαφόρων ερμηνειών
2) 36,10% «ΟΧΙ» διαφόρων ερμηνειών
3) 22,78% «ΝΑΙ» διαφόρων ερμηνειών 

     ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ
1) 57%  «ΟΧΙ» διαφόρων ερμηνειών
2) 36,45% «ΝΑΙ» διαφόρων ερμηνειών
3) 5,80% ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ διαφόρων ερμηνειών 

     ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΚΥΡΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ
1) 61,31% «ΟΧΙ» διαφόρων ερμηνειών
2) 38,69% ΝΑΙ» διαφόρων ερμηνειών
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 
Καλή Γκέλμπεση-συγγραφέας (προσωπικές απόψεις-προσωπικά συμπεράσματα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου