Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΝΟΥΣΗΣ – ΦΙΛΗΣ – ΦΑΣΙΣΤΕΣ




Μεγάλος ντόρος ξέσπασε στης χώρας τα …κανάλια
Να θάψει απ’ τα μάτια μας τα ίδια μας τα χάλια
Της ανεργίας την πρωτιά και τη φοροληστεία
Το κλέψιμο της σύνταξης με νέα αγυρτεία
Της πείνας μεροκάματα, τους πληστηριασμούς
Την αρπαγή τής ψήφου, με τους εκβιασμούς
Μα και την απεργία τής 12 Νοέμβρη
Αγκάθι μες στο μάτι τους, κακό που θα τους εύρη
Μ’ αυτόν τον ντόρο θέλουνε να την υπονομεύσουν
Και το λαό στον «καναπέ» να τον αλυσοδέσουν…

Τι άλλο να σκεφτεί κανείς από τα παραπάνω;
Πώς να μη συμπεράνει ότι μας παν για πάτο;

ΠΑΝΟΥΣΗΣ: απ’ τον Απρίλη, λέει, είχε στοιχεία γι’ αυτά που καταγγέλλει, κι έχουμε ήδη περπατημένο Νοέμβρη. Δεν αμφισβητώ πως έχει στοιχεία επ’ αυτών. Δεν είναι χαζός να κάνει τέτοιες σοβαρές καταγγελίες χωρίς να έχει κάτι τι στα χέρια του. Εκείνο που με κάνει όμως να πιστεύω ότι ο ίδιος είναι μέρος τού «στημένου» σκηνικού για τον αποπροσανατολισμό τού λαού απ’ τα βάσανά του κι απ’ την καρμανιόλα που του ετοιμάζει η κυβέρνηση –μαζί ουσιαστικά με σύσσωμη την αντιπολίτευση πλην ΚΚΕ, είναι ο χρόνος που επέλεξε να κάνει τα αποκαλυπτήρια…

ΦΙΛΗΣ: Γιατί πέταξε στα καλά καθούμενα μια μπαρούφα βαφτίζοντας τη γενοκτονία σε βάρος των Ποντίων, εθνοκάθαρση, σερβίροντάς την μάλιστα ως επιστημονική άποψη; Διότι, όπως σχολιάζει ο λαός στους δρόμους, στους καφενέδες, στις γειτονιές κλπ., είχε αναλάβει την πρώτη πράξη τού «έργου»: Ρίξτε στα μάτια τού λαού …μαύρο, να μη δει την καρμανιόλα που του ετοιμάζει η κυβέρνηση –μαζί ουσιαστικά με σύσσωμη την αντιπολίτευση πλην ΚΚΕ.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ: αυτοί είναι το …μαύρο που ανέλαβε να ρίξει στα μάτια τού λαού ο Φίλης. Καθόλου τυχαίο άλλωστε, ότι είναι αποδεδειγμένα χρυσαυγήτες οι ήδη γνωστοί απ’ τους συλληφθέντες τραμπούκους ναζίδες που επιτέθηκαν και χτύπησαν τον Κουμουτσάκο. Εδώ όμως μπαίνει κι ο εξής προβληματισμός: Για να δρουν τόσο άνετα οι τραμπούκοι ναζίδες χρυσαυγήτες, εποχή μάλιστα που συνεχίζεται η δίκη τής εγκληματικού ναζιστικού μορφώματος Χρυσή Αυγή, αν μη τι άλλο σημαίνει ότι έχουν τη σιγουριά πως θα μείνουν στο απυρόβλητο για τα μέχρι τώρα εγκλήματά τους και για τα επόμενα, ...και μάλιστα επί κυβέρνησης συριζανέλ. Ποιο επιπλέον συμπέρασμα μπορεί να βγει απ’ αυτό; Απλά, ότι η Χρυσή Αυγή προστατεύει την κυβέρνηση απ’ του λαού την αντίδραση και συνεπώς αποτελεί το κύριο μέρος τού «στημένου» σκηνικού για τον αποπροσανατολισμό τού λαού απ’ τα βάσανά του κι απ’ την καρμανιόλα που του ετοιμάζει η κυβέρνηση –μαζί ουσιαστικά με σύσσωμη την αντιπολίτευση πλην ΚΚΕ.

Τι σηματοδοτούν λοιπόν όλα τα παραπάνω;
Κατά την άποψή μου το αυτονόητο, που αποτελεί κοινό μυστικό πια για το λαό:
Έρχονται μέρες δύσκολες…
Έρχονται μέρες επικίνδυνες…
Έρχονται μέρες …μαύρες για την πατρίδα μας, άρα για το λαό μας.
Υπάρχει ασπίδα ενάντια στην απόλυτη καταστροφή που μας ετοιμάζουν;
Ναι, υπάρχει. Μία και μοναδική.
Αρκεί ν’ αποφασίσουμε να την αξιοποιήσουμε.

Ποια είναι αυτή η μοναδική ασπίδα μας;
Η οργάνωση του λαού σε Λαϊκή Συμμαχία, ώστε να εμποδίσει τα χειρότερα κερδίζοντας ό,τι μπορεί να κερδίσει εδώ και τώρα, και παράλληλα να δρομολογήσει την ανατροπή αυτής τής συνεχιζόμενης αντιλαϊκής κι εγκληματικής πολιτικής, που έχει ονοματεπώνυμο: καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός.

ΚΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΗ ΠΥΞΙΔΑ, ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΤΟ ΒΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΜΑΣ!!!

Καλή Γκέλμπεση - συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου