Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Η …ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑνέλ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΣΚΙΤΣΑ 
Γιατί αυτή η συσχέτιση; Διότι οι σαπουνόφουσκες που «φτύνει» στα μούτρα τού λαού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑνέλ και που μεγάλο τμήμα του τις αντιλαμβάνεται ως σανίδα σωτηρίας, μόλις …σκάσουν υπάρχει ο κίνδυνος αυτό το τμήμα τού λαού ν’ «αυτοκτονήσει» πολιτικά…
Κι ένα είναι σίγουρο: Οι σαπουνόφουσκες σκάνε πάντα πολύ γρήγορα…
makr20-thumb-large 
Τρανό σύγχρονο παράδειγμα για να βοηθηθούν ν’ αντιληφτούν την πικρή αλήθεια όσοι τρέφουν ακόμη αυταπάτες πως ο καπιταλισμός -με όποια κυβέρνηση, μπορεί να γίνει …ανθρώπινος, είναι το παρακάτω απόσπασμα:
…«Το γεγονός του «οικονομικού πολέμου», όπου οι μεγαλοκαπιταλιστές, που ελέγχουν τη διατροφική αλυσίδα, δημιουργούν τεχνητές ελλείψεις κρύβοντας τα τρόφιμα, ή της επιδείνωσης της ζωής των λαϊκών στρωμάτων από την πτώση των τιμών που πετρελαίου ή της εκτεταμένης διαφθοράς στην κρατική διοίκηση, είναι αποτελέσματα του λεγόμενου «σοσιαλισμού του 21ου αιώνα» που διατήρησε ακέραια την οικονομική εξουσία στο κεφάλαιο.
Παρά τη λεγόμενη εθνικοποίηση της πετρελαιοβιομηχανίας και τη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση που εγκαινιάστηκε το 1998 με τον ηγέτη της χώρας, Ούγκο Τσάβες Φρίας, η καπιταλιστική οικονομική βάση δεν άλλαξε.
Η δυνατότητα που έδωσαν τα έσοδα από το πετρέλαιο να αμβλυνθούν κάποια οξυμένα λαϊκά προβλήματα (αναλφαβητισμός, έλλειψη υποδομών Υγείας, Παιδείας, λαϊκές κατοικίες, διατροφή με επιδοτούμενα προγράμματα σε φτωχογειτονιές) δεν άλλαξε την οικονομική βάση της χώρας και επιπλέον το γεγονός ότι δεν αναπτύχθηκε η παραγωγική βάση, δεν υπήρξε σύγκρουση με το κεφάλαιο και άνοδος της ταξικής συνείδησης, συνέβαλαν σε μια συγκυρία οικονομικών δυσκολιών, στο να διευρυνθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια.

ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΜΕΜΟΜΕΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ…
Το αποτέλεσμα, βεβαίως, χαρακτηρίζουν «ιστορική αλλαγή» τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία των ΗΠΑ και της ΕΕ, που βοήθησαν, «πατώντας» στη δύσκολη οικονομική κατάσταση, να δυναμώσει η δημαγωγία της αντιδραστικής αντιπολίτευσης.»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
arkas_25.10_1
…ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΜΗ ΤΥΧΑΙΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ
…« με τα λόγια του ίδιου του Χίμμλερ, «(ο πόλεμος) είναι ζήτημα ύπαρξης, πρόκειται για μια φυλετική σύγκρουση ανελέητη, στην οποία θα εξοντωθούν 20 με 30 εκατομμύρια Σλαύοι και Εβραίοι, είτε με τη στρατιωτική δράση, είτε με την πρόκληση επισιτιστικής κρίσης» ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΤΩ ΕΣ-ΕΣ ΣΤΙΣ 12-13 ΙΟΥΝΙΟΥ 1941)»…

ΣΩΣΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΥΡΝΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑνέλ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. 
ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑνέλ ΝΑ "ΣΤΕΙΛΟΥΝ" ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠ' ΤΟ ...ΜΑΝΤΡΙ ΤΟΥΣ, ΣΤΟ ...ΜΑΝΤΡΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ ΤΟΥΣ...

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑνέλ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (πασοκ, νδ, ποτάμι, ένωση κεντρώων, φανερά φασισταριά δηλ. χρυσή αυγή), να γυρίσουν το λαό μας δεκαετίες πίσω...

1 σχόλιο:

  1. ΚΚΕ

    Δωρεάν μαθήματα πολιτικής εξαπάτησης από τον πρωθυπουργό

    Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού αναφέρει:

    «Στη χθεσινή συνέντευξή του, ο κ. Τσίπρας παρέδωσε δωρεάν μαθήματα πολιτικής εξαπάτησης.
    Εμφάνισε ως "προστασία των αδυνάμων" μέτρα όπως το άνοιγμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ακόμη και για τις πιο φτωχές λαϊκές οικογένειες.
    Δεσμεύτηκε ότι δεν θα πάρει μέτρα, τα οποία όμως έχει ήδη υπογράψει και ψηφίσει στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου.
    Όσο για την υπόσχεση ότι δεν θα πειραχτούν οι κύριες συντάξεις, είναι "αέρας κοπανιστός", όχι μόνο γιατί αποτελεί έμμεση παραδοχή για μεγάλο τσεκούρι στις επικουρικές, αλλά και γιατί οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις και η πλήρης διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης έχει ήδη δρομολογηθεί με τις μεγάλες μειώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφαρμογή των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων και τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου.
    Το πιο σημαντικό είναι ότι ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα θα παίξει ενεργό ρόλο στον εξελισσόμενο πόλεμο στη Συρία, υιοθετώντας πλήρως το πρόσχημα των ιμπεριαλιστών για την αντιμετώπιση δήθεν των τζιχαντιστών.
    Ο λαός έχει πλέον πείρα, για να αντιληφθεί ότι όποτε ακούει κορόνες για "σκληρές διαπραγματεύσεις" πρέπει να περιμένει νέα αντιλαϊκά μέτρα υπέρ του κεφαλαίου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή